Обади се за информация

10 причини да изберете Крайморие за постоянно жителство

Крайморие е най-южният квартал на Бургас. Намира се в границите на града, на самия бряг на морето. Кварталът е известен като предпочитано място на бургазлии – за лятна къща и плаж, за срещи с приятели в чудесните заведения.  Разстоянието до центъра на Бургас е около 10 минути по отлично поддържани пътища.
Крайморие е тих квартал, подходящ за почивка и за постоянно жилище.  Ето 10 причини да го изберете:
 
1. Местоположението на Крайморие.
Крайморие се намира на територията на град Бургас. Това е най-малкият и най-южен квартал на територията на града. Мястото е отличен избор за хора, които предпочитат спокойна атмосфера след забързан ден. За семейство с малки деца Крайморие е чудесна възможност – уютна атмосфера на романтичните морски градчета, на минути от удобствата на големия град.

2. Природата на Крайморие.
Крайморие е разположено в залива Ченгене скеле. Гледката е невероятна. Съчетанието от красотата на Странджа  и величието на морето е удивително. Климатът е комбинация от море и планина.

3. Забележителностите на квартал Крайморие.
Самият квартал е спокойно място, заселено от хилядолетия. Не са известни археологически разкопки или крепостни стени. Селището е било по-скоро рибарско. Едновременно с това, наоколо има множество забележителности и природни богатства. Сред тях са местностите Узунгерен и Ченгене скеле. Пода, с едноименния природозащитен център, е любимо място за орнитолози. Езерата Мандра, Вая и Атанасовското са влажни зони за гнездене на много редки птици. Остров Света Анастасия се оформи като сцена на арт спектакли и концерти. Рибарското селище Ченгене скеле е изцяло обновена развлекателна зона. Парк Отманли е традиционно мястто за излети и спортни занимания на открито за цялото семейство.

В Крайморие има изгредена модерна лодкостоянка. Култови заведения привличат бургазлии и гости.

4. Климатът е благоприятен.
Климатът по Южното Черноморие е уникален – съчетание от морски и планински. На Север от Бургас в тази кобинация се включва Стара планина над Свети Влас и Слънчев бряг. На юг от големия град – Странджа.

5. Многообразие на птици.
Крайморие е като базов лагер за орнитолози – любители и професионалисти. Влажните зони край Бургас са популярна дестинация за наблюдение на редки видове птици, които гнездят или преминават. Виа Понтика, пътят на птиците, минава над града.

6. Бургаският плаж е винаги на разположение.
Наличието на плаж определено е едно от предимствата на квартал Крайморие. Морската гледка носи чувство на щастие и спокойствие. През летните месеци събирате слънчеви лъчи. През зимата дългите разходки край морето настройват романтично и артистично.  

7. Избор от имоти в квартал Крайморие.
Ако сте запланували да изберете Крайморие за постоянно местожителство, ще видите, че има разнообразие в избора на имоти. Дори в момента в местността има изготвени проекти за строеж на нови сгради.

8. Мястото е подходящо за семейства.
Комплекс Крайморие предоставя условията за постоянно жителство, което го прави подходящо място за семейства. В близост до комплекса се намират училище, детска градина, заведения за хранене и спирки на градски транспорт.

9. Подходящо е за дистанционна работа.
При положение, че работата ви дава възможност да работите дистанционно, Крайморие е прекрасен избор. Дава спокойствие по време на работния процес. Когато се почувствате изтощени, една разходка край морето ще ви даде глътка въздух.

10. Хората в района са приветливи.
Ако изберете Крайморие за постоянно жителство, ще се убедите, че това е едно място, заобиколено от позитивни хора, с които лесно ще създадете контакти и приятелства.